Vanaf midden april tot half juni maakt aannemer Dredging International het strand in Zeebrugge vrij tot een diepte van 5 meter. Hierbij verwijdert hij oude strandhoofden, ‘golfbrekers’ in de volksmond, die onder het zand liggen. Deze werken vinden plaats op weekdagen tussen 6.00 en 22.00 uur. Het steenpuin wordt bovendien uitsluitend in de voormiddag afgevoerd over het strand, richting oostelijke richting naar Westerdam.

Vanaf juli is strand weer volledig toegankelijk

Tijdens deze werkzaamheden is het strand ter hoogte van de werken enkel toegankelijk tussen de werfzone en de duinen. In juli en augustus is het hele strand terug bereikbaar.

Onmisbare schakel tussen windmolenparken op zee en hoogspanningsnet op het land

De afbraak van de strandhoofden is nodig voor de plaatsing van een ondergrondse 220 kV-hoogspanningsverbinding tussen het strand en het Stevin-hoogspanningsstation aan de Kustlaan. Die verbinding is de onmisbare schakel om de toekomstige windmolenparken op zee aan te sluiten met het hoogspanningsnet op het land. Om de hinder te beperken leggen we alle kabels voor alle windmolens in één keer.

Fase 2 begint eind augustus

Na het hoogseizoen start de aannemer met fase 2 van dit project: de aanleg van de ondergrondse kabels. Die aanleg gebeurt hoofdzakelijk via gestuurde boringen en duurt tot eind juni 2017.

Hier vind je meer informatie over deze werken.

Similar Posts