De hoogspanningslijn tussen Zomergem en Eeklo bestaat voorlopig uit een enkel draadstel, maar dit wordt vervangen door een dubbel draadstel. Omdat er aan beide kanten van de mast geleiders zullen lopen, is er nood aan sterkere masten. Daarom breken we vanaf oktober de acht hoekmasten af, om ze daarna op dezelfde plaats terug op te bouwen. Bij de andere 21 masten over dit traject van 12 kilometer worden de masten en funderingen enkel versterkt. De visuele veranderingen blijven dus beperkt.

In een vorig nieuwsbericht spraken we al over de houten beschermportieken die geplaatst werden ter bescherming van gebouwen en kruisingen met openbare wegen. Nu werden ook de beschermconstructies geplaatst boven de bestaande lijnen 150kV. Deze dienen eveneens om de lijn extra te beschermen tijdens het weghalen en opnieuw trekken van de kabels. Ze blijven ook tot eind mei 2016 staan.

Om deze aanpassingen door te voeren, wordt de lijn zes maanden buiten dienst gesteld. Deze afkoppeling vangen we echter op door andere hoogspanningsnetten. U gaat niets merken van deze ontkoppeling en kan dus naar hartenlust blijven strijken, wassen, koken, uw smartphone opladen en TV kijken.

Lees hier meer over dit deelproject.

Bescherming 150

Similar Posts

Comments are closed.