Elia nodigt de omwonenden uit Lissewege, de Strandwijk en de Stationswijk uit om op zaterdag 1 oktober 2016 de werfzone van het Stevinhoogspanningsstation te bezoeken. Geïnteresseerde buurtbewoners kunnen tussen 10 uur en 13 uur vrij langskomen en krijgen in kleine groepen een korte rondleiding van het aanwezige projectteam.

Uniek project in België

Elia organiseert het werfbezoek in het kader van een transparante communicatie met de buurtbewoners over het voor België unieke Stevin-project. Aanwezigen kunnen tijdens de rondleiding bij het projectteam terecht met hun vragen en ze krijgen meer informatie over de werking, de indeling en het belang van het Stevin-station.

Cruciaal knooppunt voor verbindingen

Het Stevin-hoogspanningsstation omvat de schakel- en transformatieapparatuur voor 380kV, 220kV en 150kV en dient als knooppunt voor drie cruciale hoogspanningsverbindingen: de verbinding naar het binnenland (Zomergem), de verbinding met het lokale net van de kustregio en de aanlanding van de kabels afkomstig van de offshore windmolenparken op zee.

 

Elektrische werken tot 2017

Eind 2015 werden de bouwkundige werken in het Stevin-station afgerond. Sinds dit jaar zijn de elektrische werken aan de gang. Alle gebouwen werden van verlichting en verwarming voorzien. Een deel van de schakelapparatuur is reeds geplaatst en er werden ook al enkele transformatoren geplaatst. De elektrische werken lopen nog verder tot het najaar van 2017. Ook de invulling van de landschappelijke inkleding van het station loopt nog tot eind 2017.

Kijk op deze pagina voor meer info over het Stevin-station of kom zaterdag zelf een kijkje nemen.

 

Similar Posts

Comments are closed.