In januari 2016 start de aanleg van de nieuwe ondergrondse 380 kV-kabel tussen het overgangsstation Van Maerlant in Vivenkappelle en het overgangsstation Gezelle op het bedrijventerrein De Spie in Brugge. Voor de landbouwers en hun gronden langs dit tracé van 10 kilometer zijn dat ingrijpende werken. Om de ondergrondse werken toe te lichten organiseerde Elia op 2 december een infomoment voor dertig landbouwers uit de buurt.

Presentatie over ondergrondse werken

In het eerste deel gaven Arianne Mertens, projectleider van het Stevin-project, en Sofie Huys, projectleider van het kabelgedeelte van Stevin, een presentatie over de ondergrondse werken. Hierin illustreerden ze onder andere de timing en de aanpak van de werken, en de impact ervan op de landbouwactiviteiten. Ook de magnetische velden, de temperatuur die de kabels genereren en de mogelijke impact hiervan werden uitvoerig besproken.

Publieke vraagstelling per thema

Na deze presentatie konden de landbouwers aan het team van Elia zowel algemene als specifieke vragen stellen. Alle vragen werden hierbij uitvoerig behandeld. Enkele vragen dienen wel nog verder onderzocht te worden. Elia houdt de betrokken landbouwers de komende weken zeker op de hoogte over deze vraagstukken.

Naast het team van Elia waren ook enkele afgevaardigden van de Boerenbond aanwezig. Zij waren immers ook betrokken bij de totstandkoming van de protocol-overeenkomst, waarin de vergoedingen en premies voor de landbouwers worden bepaald.

Individuele vragen aan projectteam

Na afloop van de publieke vragenronde kregen de landbouwers de gelegenheid om de aanwezige experten te benaderen met meer individuele vragen en bezorgdheden. Zo konden ook individuele dossiers nog persoonlijk besproken worden.

Klik hier voor de presentatie van dit infomoment.

 

 

 

Similar Posts

Comments are closed.