Begin februari starten we met het plaatsen van nieuwe geleiders tussen Zomergem en Eeklo. Deze werken maken deel uit van deelproject 1 waarbij we de bestaande hoogspanningslijn tussen Zomergem en Eeklo versterken door het toevoegen van een extra draadstel en het vervangen van de geleiders door een nieuw type.

Een deel van de geleiders wordt geplaatst door eerst een nylonkoord te monteren met een helikopter waaraan dan later een stalen trekkabel en vervolgens de eigenlijke hoogspanningskabel wordt bevestigd. Op andere delen kan de nylonkoord via kranen gemonteerd worden. Dit is afhankelijk van de omgeving en de obstakels tussen de masten.

Het nieuwe type zijn innovatieve hoge performantie geleiders die meer stroom kunnen vervoeren dan de klassieke, waardoor er maar 2 stuks per fase nodig zijn. De visuele veranderingen aan de hoogspanningslijn blijven dus beperkt.

In een vorig nieuwsbericht spraken we al over de houten beschermportieken die geplaatst werden ter bescherming van gebouwen en kruisingen met openbare wegen tijdens het trekken van de geleiders.

Het trekken van het eerste deel van de geleiders, één draadstel, zal nog duren tot einde mei 2016. In een volgende fase in het najaar wordt dan het tweede draadstel getrokken.

IMG_6404trekken geleiders

 

 

Similar Posts

Comments are closed.