Op zondag 7 mei 2017 neemt Elia deel aan de Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw waarbij bijzondere projecten worden opengesteld voor het grote publiek. Elia neemt voor de eerste keer deel met de hoogspanningspost Stevin in Zeebrugge die in het najaar operationeel wordt. De Mega Watt Dag is een unieke kans om kennis te maken met Elia’s activiteiten én de hoogtechnologische elektriciteits-installaties van dichtbij te zien.

 Uitzonderlijk bezoek

Als beheerder van het Belgische hoogspanningsnet heeft Elia niet de gewoonte om haar installaties open te stellen voor het grote publiek. Werken met elektriciteit vraagt immers uiterst strenge veiligheidsmaatregelen waardoor de toegang tot Elia’s hoogspanningscentrales verboden terrein is voor onbevoegden.

Voor de Open Wervendag van zondag 7 mei maken we graag een uitzondering!

Tijdens de Mega Watt Dag ben je welkom in de nieuwe hoogspanningspost Stevin in Zeebrugge. Hier komt binnenkort de elektriciteit toe van de windparken op zee die via het hoogspanningsnet van Elia naar het binnenland wordt gestuurd voor consumptie.

Snelwegen voor elektriciteit

De Stevin-post maakt deel uit van het grotere Stevin-project, een nieuwe en 47 km lange hoogspanningsverbinding tussen Zeebrugge en Zomergem die deels bovengronds en deels ondergronds loopt.

Elia realiseert met het Stevin-project een snelweg voor elektriciteit die cruciaal is voor de omschakeling naar meer hernieuwbare energie-productie in ons energiesysteem. Langs het Stevin traject wordt vanaf 2019 ook elektriciteit uitgewisseld met Groot-Brittannië.

Praktisch

 De Open Wervendag vindt plaats op zondag 7 mei van 10h00 tot 17h00. Wie de post wil bezoeken, hoeft zich niet in te schrijven. Trek wel stevige schoenen aan want je bezoekt een bouwwerf.

Adres: Baron De Maerenlaan 72 in zeebrugge. Parking aan Evendijk-West 12, Zeebrugge. De site is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (station Blankenberge, van daar neem je de kusttram en afstappen aan halte Zeebrugge-Strandwijk)

Download ook hier de brochure!

Similar Posts

Comments are closed.